Tapahtumat

Hack4FI – Hack your heritage! työstöperiodin aikana 9.2–23.2.2015 järjestetään tapaamisia ja tapahtumia yhteistyössä suomalaisten kulttuuri- ja muistiorganisaatioissa. Tule mukaan!

Gallen-Kallela hackathon
Visit the Finnish National Gallery
Wikipedia-ilta VellamossaGallen-Kallela hackathon
Hackathon-tapahtuma valtaa Tarvaspään ateljeelinnan 20.–21.2.2015 

Tervetuloa kahden päivän hackathoniin Gallen-Kallelan Museoon! Tarvaspään kulttuurihackathon on osa Hack4fi – Hack your heritage -tapahtumasarjaa, jonka aikana suomalaisista avoimista kulttuuriaineistoista luodaan uutta hauskassa seurassa.

Gallen-Kallela hackathon järjestetään perjantaista lauantaihin 20.–21.2.2015 ainutlaatuisissa puitteissa ateljeelinna Tarvaspäässä. Tapahtumassa pääset kurkistamaan museon kulisseihin ja viettämään aikaa rennossa ilmapiirissä kulttuurin parissa!

 Kutsumme mukaan niin tottuneet hakkerit kuin asiasta kiinnostuneet uudet tekijät. Tule vaikuttamaan verkosta löytyvään tietoon työstämällä ohjatusti Wikipedia-artikkeleita, karttoja tai museon kuva-aineistoja, tai antaudu omaan mielikuvitukselliseen projektiisi.

 Museo tarjoaa työstettäväksi Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelman Flickr:ssä, sekä paikan päällä runsaasti Gallen-Kallelaa koskevaa kirjallisuutta ja museon omia julkaisemattomia aineistoja.

 Luvassa hauskaa oheisohjelmaa ja tutustumista arvoitukselliseen Tarvaspäähän näyttelyineen – unohtamatta eväitä!

 Paikka: Gallen-Kallelan Museo, Gallen-Kallelan tie 27, 02600 Espoo (saapumisohjeet)

Aika: perjantai 20.2. klo 13–22, lauantai 21.2. klo 10–20

Aikataulu tarkentuu – seuraa tapahtuman tiedotusta museon sivuilla:
www.gallen-kallela.fi

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätietoja: Satu Rantala, projektityöntekijä, Gallen-Kallelan Museo


Visit the Finnish National Gallery

Wednesday 25 Feb, 16.30-18.00, Ateneum Art Museum

  • See the original negatives of Simberg and Nyblin
  • Experience Synaesthesia, an interactive sound and light installation created as a result of the SibHack weekend of art and coding
  • Ask about our data and materials
  • Register at http://goo.gl/forms/pim6KZiJFd

Wikipedia-ilta Vellamossa

Ke 25.3. klo 17 Wikipedia-ilta Kotkassa Merikeskus Vellamon Tietokeskuksessa.

Mikä Wikipedia-tietosanakirjan idea on tarkalleen ja kuinka sitä käytetään ja muokataan? Näihin kysymyksiin vastaa Tietoherkkuna järjestettävä Wikipedia-ilta. Tilaisuuden alussa kouluttaja Heikki Kastemaa pitää alustuksen Wikipediasta, minkä jälkeen osallistujilla on mahdollisuus saada ohjausta käyttäjätunnusten tekemisessä ja Wikipedia-sivun luomisessa ja muokkaamisessa.  Tapahtumassa esitellään lisäksi Suomen merimuseon aineistoja ja niiden käyttömahdollisuuksia. Vapaa pääsy.